Világszenzáció, agyonhallgatva: a magyarság legkevesebb 35-40.000 éve itt él a Kárpát-medencében !

Világszenzáció, agyonhallgatva: a magyarság legkevesebb 35-40.000 éve itt él a Kárpát-medencében !

476424
120
MEGOSZTÁS
A 2000-ben elvégzett Semino féle genetikai vizsgálatsorozat eredménye szerint, a magyar férfiak 93,7 %-a négy ősapától ered, és a jelenleg itt élő magyar férfiak 73,3 %-a már a kőkorszak legelején is itt élő férfi populáció leszármazottja.

A szabadon ébredők.hu átvette Czeke András Nemzeti Hírhálóban megjelent cikkét, melyben a Semino féle genetikai vizsgálatsorozat eredményét elemzi. Az alábbiakban ebből olvasható néhány elgondolkodtató megállapítás.2000-ben, a világ egyik legautentikusabbnak elismert folyóiratában, az USA-ban megjelenő Science-ben, Semino és 16 genetikus munkatársa közös közleményt tettek közzé. A magyar népesség vonatkozásában az alábbi megállapításokat tették:

1. A magyar nép ősei napjainktól számolva 35-40 ezer évvel ezelőtt Európában elsőnként megjelent eurpoid őstelepesek közt voltak.
2. A magyar nép populációgenetikai szempontból ma Európa egyik legkarakterikusabban elhatárolható népessége.
3. A magyar nép legközelebbi – genetikai szinten igazolható – rokonai, a lengyel, az ukrán, valamint a horvát nép.

Genetikailag olyan, hogy “indoeurópai” nem létezik. Nincs “szláv” sem, csak “európai”, és értik ez alatt éppen a magyarságra legjellemzőbb haplotípusok csoportjával jellemezhető népeket. A magyar nép genetikailag európai, sőt, “őseurópai”. (Természetesen a nyelvünk is és az írásunk is az!)
Az EU19 -es haplotípus eloszlásának térképe a Semino és mtsa közleménye alapján. (Ábra: Gáspár R.)
– A magyar férfiak 60 %-a az EU-19-es haplotípus alapján – őskőkorszakbeli – ősapa leszármazottja.
– A magyar férfiak további 13,3 %-a az EU-18, -11 %-a az EU-7, – és 8,9 %-a az EU-4 ősapa utóda.
– A magyarokból teljesen hiányzik az urali népektre jellemző TAT (EU 13 + EU 14) gén.
“A recens minták azt mutatják, hogy a 132 magyarországi és 99 székelyföldi férfitól, valamint ugyanolyan 113, illetve 84 nőtől nyert minta összetétele nem különbözik egymástól, és valamennyiüknek jó kilenctizede az európai őslakosságéval egyezik meg.
Ezek alapján a székely és magyar nem különbözik egymástól.
Tehát megállapítható, hogy az úgynevezett honfoglalók csak hazatértek őseik földjére, vérrokonaik közé – írja Ceke András.

Forrás: http://fusz.hu/fuszdrupal/?q=content/dns-vizsg%C3%A1lat-eredm%C3%A9nye-magyarok-nem-hont-foglaltak-hanem-haza-j%C3%B6ttek

120 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Lassan-lassan kibujik a szog a zsakbol, a sok penzert hazudo es oktato magyar torteneszek mitfognak erre kitalalni? ok is tudjak az igazsagot csak nemakarnak vele kijonni. A Vatikanban is vannak rengeteg irasok leletek amit szigoruan oriznek, oksemakarjak h a nep tudja az igazsagot.

  • Ilyen primitív stílusban csak a nagyon buta, alulszocializált zemberek képesek kommentelni. Hülye vagy! Leülhetsz!

   • A hozzaszolo “hulyekre” nagy szukseg van a sok “okos” ember kozott. A problema ott kezdodik, ha egy uj felfedezes vagy tenyhalmaz nem stimulal ketelyt. (Persze feltetelezve, hogy a cikkben idezett genetikai felfedezesek valosak.)

    Nagyon sok okori gongolkodo, csillagasz, Darwin, Fraud, (az orvostudomany nagy mellefogasait nem is emlitve), stb…stb… csak nagyon primitiven tudta eloadni, bizonygatni a gondolatait, sok esetben meg alaposan mellefogva is. Mindenesetre a tapasztalataim szerint az ellenvelemenyek gondolatebreszto hatasa felbecsulhetetlen. A primitivseg ott kezdodik, mikor ovon aluli moralizalassal probaljuk az ellentabort leszerelni.

   • amikor a ‘tudomány’ a legegyszerűbb kérdésekre sem tud válaszolni, akkor jön a gyalázkodás…

   • Mi a baj a fenti hozzászólással??? Semmilyen alpári megnyilvánulása nem volt, csupán az igazat írta meg. Ellenben veled! Mert, ugye hülyézni azt lehet!??? Egyre jobban utálom a magyarokat, amiért nem képesek egymás véleményét bántás nélkül elfogadni! Szégyenlem, hogy ilyen emberek között élek! Nagyon szomorú vagyok. 🙁 (előzmény, egy FB csoportban napokon keresztül hasonló hangnemben szapulják egymást az emberek, de valójában ettől sokkal rosszabb a helyzet, mert a nyomorékba is belérúgnak ahelyett, hogy segítenének rajta) :(((

  • A mostani pápa, ha jól emlékszem nyár végén kijelentette, hogy a Vatikán birtokában van olyan eredeti irat(ok), hogy ha az napvilágra kerül a magyarok nagyonj-nagyon büszkék lehetn ek, de sajnos még az emberiség nem érett meg arra, hogy nyílvánosságra hozzák.
   Na, akkor vajon miről lehet benne szó? (!)

    • termeszetesen a magyarsag! igy is el van ajulva a magyarsagatol rengeteg melldongeto szittya ostulok. ha kitudodna valami frenetikus uj teny, ezek az osmagyarok meg sem allnanak a volgaig! 😄

   • Szaddam Husszein anno elmondta, hogy a bagdadi múzeumokban (a raktárakban) olyan magyar eredetü tárgyak vannak, hogy alapjában vizsgálnák felül a kitalált finn-ugor baromságot de a Honfoglalást is.
    Sajnos a múzeumok nagy részét célirányosan kifosztották és sok bizonyitékot rejtö tárgy ismeretlenek birtokába jutott.
    Lenne rá tippem kik voltak a megbizók.

    • Egyetlen egyszer mondták be a hajnali Kossuth Rádió hírekben, Irak legyőzése után, hogy nemzetközi hírű régészek, múzeológusok tiltakoznak az ellen, hogy az Irakot megszálló amerikai hadsereg beládázza az iraki múzeumok kincseit és ismeretlen helyre szállítja azokat. Ugyan miért tették ? Nem csak műkincsrablás miatt, ezek szerint ?

 2. Szkeptikus vagyok azok az adatok iránt, melyek egészen tudományosnak tűnnek!?-Továbbá, mivel tudják konkrétan a tényeket bizonyítani? És akkor eldobhatjuk a csak ezeréves bizonyított történelmünket?- No álljunk meg egy szóra Úraim!

  • Tökéletes válasz. Gratulálok önnek.
   De nekem az sem tiszta, honnan tudják az igazi ösi europai nép genetikáját?

   • Férfiak esetében a kulcs a nemi hovatartozást meghatározó Y kromoszómában van. Ismerik a szerkezetét, és az a helyzet, hogy annak mutációi öröklődnek. Tehát vannak eljárások amivel egyrészt a vett mintát feltérképezik, megtalálják benne a szignifikáns mutációkat, illetve arra is kidolgoztak eljárásokat, hogy meghatározzák az egyes mutációk korát, és így állították fel azt a bizonyos filogenetikus fát, ami kiábrázolja az emberiség fejlődéstörténetét térben-, és időben, illetve aminek segítségével, az egyes személyek, is a vizsgálat után besorolhatók eredetüket tekintve. Angliában egy ilyen vizsgálatot kb 50 ezer forintért már el is végeznek

   • Gondolom àsatàsokròl hallottàl vagy olvastàl… A feltàrt csontokbòl kinyert DNS- ről is olvastàl tanultàl . Akkor most rakd össze a kèpet !

  • Nem kell eldobni az utolsó 1000 év történelmét, az többé-kevésbé igaz és a fentiekhez semmi köze, ami előtte volt és tanítanak az hazugság, mellesleg arra sincs senkinek sem bizonyítéka, csak hipotézisei. Az itt fent leírtak, már persze ha nem kamu az egész, sokkal valószínűbb hogy igaz, mint az hogy az uralon túlról jöttünk.

   • VALÓSZINÜLEG, IGAZ A VIZSGÁLATI EREDMÉNY.!!! ÉS A MAGYAROK BEJÖVETELE ILL HAZAJÖVETELE MIND IGAZOLT TÉNY!!! AZ AMERIKAI VIZSGÁLAT BIZONYÁRA, SEMMIFÉLE BEFOLYÁSOLTSÁG NÉLKÜL VÉGEZTE A VIZSGÁLATOKATÉS A GENETIKA, AMIRŐL MÉG KEVESET TUDUNK, IGAZOLJA AZ ÁLLÍTÁSUKAT. A KÉRDÉS CSAK AZ, HOGY VAJON, MIÉRT MENT EL NAGY RÉSZE, AZ URALON TÚLRA, A KÁRPÁT MEDENCÉBŐL. SZÓVAL VANNAK MÉG KÉRDÉSEK, DE ETTŐL FÜGGETLENŰL, ÉN ELHISZEM, AZ ÁLLÍTÁS VALÓDISÁGÁT

    • SZINTÉN LENNE EGY KÉRDÉSEM ATTÓL FÜGGETLENÜL , HOGY NEM KÉTELKEDEM A VALÓDISÁGÁBAN !! DE AKKOR MIÉRT SZÓRÓDTAK SZÉT ILLETVE MIÉRT MENTEK EL EZT JÓ LENNE TUDNI !!!!!

   • Igy van..sőt tágitsuk kicsit ki az időt..
    Olvassátok el a Tarihi Üngürüszt..
    Elég megdöbbentő..

  • A helyzet az hogy az iskolainkban csak is a hazugsagot tanitottak. Honfoglalas is csak a Habsburg imado Kazinczy
   agyabol pattant ki.

   • Kazinczy annyira imádta a Habsburgokat, hogy azok Kufsteinben látták őt vendégül, az erről írt “Fogságom naplója” című dicshimnusz csak fordítási hiba! :DDD

  • Szia ne legyél szkeptikus! Amit írtak igaz, azzal a ferdítéssel, hogy ezek a sorok nem Seminotól származnak, hanem Dr. Czeizel Endre írta a Magyarság Genetikája könyvének 235. oldalán!

   • Czeizel nem erről írt, hanem , hogy az ypsilon kromoszóma vizsgálata alapján az Európai népesség 5-6 ősapától származik. Az Az összes Európai népesség között 2-3 % átlagos differenciát találtak , amely messze nem szignifikáns( megbízható). Az ypsilon kromoszóma nem alkalmas vizsgálati módszer az Európai népek elkülönítésére. Ennyi , a többi ábrándozás!!!

  • Nem kell eldobni semmit. A “csak” ezer év se kevés, és az is tény,hogy Árpád apánk Megyer / magyar törzse a többi törzzsel együtt 895 táján . Krónikáink azonban világosan leírják,hogy az itt élő – Árpádékkal azonos nyelvet beszélő és azonos hitvilágú – emberek érkezésük hírére eléjük lovagoltak és lelkesen üdvözölték őket. ” Bevonultak Attila várába,és Árpád vitézei Magyarország összes vitézével együtt nagy lakomát csaptak ” . Ez az,amit akadémikusaink nem akarnak elfogadni, hogy itt Árpádék velük azonos etnikumot találtak. Ők nyilván nem magyarnak nevezték magukat / azt nem tudjuk,hogy minek / . De a rómaiak pl. szarmatának mondták az itteni őslakosokat. Ammianus Marcellinus II.Constantinus császár testőrtisztje leírja,hogy a császárt egyszer körülvették a bennszülöttek és adójuk elengedését kérték. Hosszasan vitáztak ,majd a szarmaták vezetője lekapta csizmáját és ” marha, marha ” kiáltással a császár fejéhez vágta. / lsd. Rerum Gestarum..XIX.könyv 11.fejezet 10.szakasz / Mondjon valaki még egy népet,mely a vita hevében marhának nevezi ellenfelét !?

   • EZ GAZ AMIT ÍRTÁL TEHÁT AZ IS IGAZ , HOGY NEM AZ ELSŐ HONFOGLALÁS VOLT HANEM MÁSODIK VAGY HARMADIK AZT IS TUDJUK NAGYON TÁVOLRÓL KERESTÉK A TESTVÉREKET TÖBB EZER KM VÁNDORLÁS UTÁN TALÁLKOZTAK ÚJRA VAJON MIÉRT MENTEK ELŐTTE EL???

  • A hozzaszolo “hulyekre” nagy szukseg van a sok “okos” ember kozott. A problema ott kezdodik, ha egy uj felfedezes vagy tenyhalmaz nem stimulal ketelyt. (Persze feltetelezve, hogy a cikkben idezett genetikai felfedezesek valosak.)

   Nagyon sok okori gongolkodo, csillagasz, Darwin, Fraud, (az orvostudomany nagy mellefogasait nem is emlitve), stb…stb… csak nagyon primitiven tudta eloadni, bizonygatni a gondolatait, sok esetben meg alaposan mellefogva is. Mindenesetre a tapasztalataim szerint az ellenvelemenyek gondolatebreszto hatasa felbecsulhetetlen. A primitivseg ott kezdodik, mikor ovon aluli moralizalassal probaljuk az ellentabort leszerelni.

  • Hát éppen ez az egyik probléma, amit Ön írt: “ezeréves történelmünk”. Ennyit akarnak velünk elhitetni, holott Közel- és Távol-Kelet kutatók, nyelvészek, régészek, levéltárosok, művészettörténészek, néprajzkutatók már többezeréves múltunkat bizonyították felfedezéseikkel, csak a Tud(…) Akadémiával az élen mindent el akarnak hallgatni, hallgattatni azok a nem magyar eredetűek, akik ülnek a prominens székekben. A XVII. század végi egyik országgyűlésen mondta Esterházy Pál nádor, hogy csodálkozik azon, hogy ott büszkélkedik néhány, pár évtizedes nemesi múltú család, mikor többezeréves nemesi múltú családok leszármazottai ülnek közöttük ! Ő már akkor tudott róla ?!

 3. Érdekesnek tűnik a hír, de mit csinálunk az eddig igaznak bizonyult ezeréves múltunkkal?
  Nem tudok mit csinálni azokkal a tudományosnak tűnő adatokkal. Sokunk számára elérhetetlen valami!?- Én maradok Árpád Apánknál.

  • Kedves Laurencius ! Amikor először találkoztam a “tudományosan” elfogadottól eltérő elméletekkel, sok mindent furcsállottam én is. De miután jobban belemerültem a témába, azaz a magyar régmúltba, rá kellett döbbennem, hogy az iskolában sok-sok hazugsággal tömték a fejünket. Nem akarok senkit sem győzködni, mert a legjobb, ha saját kíváncsiságunk és a kétkedés vezet el minket az igazsághoz. Akik zsigerből vagy tudatlanságból nem hajlandók elfogadni a valóságot, azoknak hiába papol az ember. Útravalóul a magyar nyelv tanulmányozását ajánlom a kiútkeresőknek. A cél arról ismerhető meg, hogy kigyúl a világosság. Egy morzsa a pogácsából: http://www.mindenmagyar.com/felho-fel-ho/ Üdv.: V.O.

  • Atertekeljuk! Akarcsak Darwint. Tenyleg azt gondoljuk hogy az utobbi 30 -40 ezer evben fejlodott majombol az emberiseg ekkorat .Vicc! Azt nem tudom miert kell takargatni az igazsagot?

 4. Itt mar megint uszitgatjak a népeket. Addig nem nyugszanak ezek amíg ez a sok okos magyar vissza követeli Erdélyt. Persze belső háború…. jönnek a békefenntartó erők es át veszik a hatalmat. Ceasar is így csinálta “oszd meg es uralkodj” addig ugrálnak míg mi leszünk a következő Syria….sok sikert ezeknek a nacionalista skinhead-eknek…

  • Anna nagyon rövidlátó vagy.
   Ja meg olyan mint Móricka akinek mindenről “az” jut eszébe. 😉

  • Kérlek Anna, hogy mondj nekem egy nemzetet, amelyik nem nacionalista. Azt is fejtsd ki nekem kérlek, hogy miből következtettél a skinheadekre. Mert én se olyat nem láttam, hogy irtsuk ki a cigányokat/zsidókat/hegyimókusokat, se olyat, hogy hevesen lógatta volna valaki a jobbját fel-le. Egy elméletet látok, ami vagy igaz, vagy nem. Mért van az, hogy egy amerikai lengeti a csillagsávost, az patriot, ha egy magyar lengeti, az rögtön náci? Anélkül is lehet valaki büszke magyar, hogy bárki mást utálnia kéne hozzá. Nekem megy.

   • Annyi az apró, de nem elhanyagolható különbség, hogy az amerikaiak (eddig legalábbis) nem akartak maguknak új őstörténetet fabrikálni, és bebizonyítani, hogy ők az őslakói az észak-amerkikai kontinensnek, az indiánok csak valami közbülső betolakodók voltak, amíg ők kicsit nem figyeltek/nem voltak ott/mással voltak elfoglalva.
    Nekem anélkül is megy büszke magyarnak lenni, hogy holdkóros önjelölt tudósok elméleteit fogadnám el népünk történetének, a valódi tudósok (régészek, nyelvtudósok, genetikusok) bizonyított tények alapján felrajzolt – értelemszerűen csak valószínű – származáselméleteivel szemben.

  • Én azért nem kívánnék sok sikert nekik. Sajnos annyi hülye, megvezethető támogatójuk van, hogy nem szabad őket figyelmen kívül hagyni. A buta, műveletlen és önállóan gondolkozni nem képes zemberek beszopnak minden náci dumát és harsogják tovább még ha nem is fogják fel az értelmét. Itt is van rá példa nem is egy.

 5. És mi van a 150 évig itt élő törökökkel, a IV Béla idejében betelepített kunokkal, jászokkal? Aztán meg jöttek a tatárok Majd később a svábok, szlovákok, hogy a cigányokat már ne is említsem. Senki nem kavart bele a génjeinkbe? Rendesen hígultunk az évszázadok alatt, úgyhogy én ez kétkedve fogadom. Hogy vizsgálták a 35-40 ezer évvel ezelőtti emberek génjeit? Aligha maradhatott fent. Lászlónak, meg valaki adjon egy történelem és egy biológia könyvet, mert siralmas a tudása 🙂

  • Dehogy kevertek bele, mert az ősMAGyarok MAGja csak az ősMAGyarokban van meg. Akiket te említesz, azok nem MAGyarok. Mint írtad is: kunok, jászok, tatárok, svábok, szlovákok, cigányok. Egy se MAGyar

 6. Mi Magyarok, már voltunk Finn-Ugorok, voltunk Mongoloidok. Mi már mindenek voltunk!! De könyörgöm-határozzuk már meg, hogy KIK VAGYUNK ???? A Tudományos Akadémia határozatára várok, de még az sem lesz százas!!!! Egy biztosnak látszik! Európa egyik, ha nem a legrégibb lakói vagyunk!

 7. Nekem megvan a cikk eredetiben, ugyanis érdekel a Haplogroup-os téma. A cikk írójának viszont nagy vonalakban sincs lövése az egészről, az itt leírtak köszönő viszonyban sincsenek az eredeti cikkel. Először is, a kőkorszak legeleje 2,5 millió évvel ezelőtt volt. A legidősebb magyarországi lelet is csupán 300 ezer éves! Az emlegetett 40 ezer évvel ezelőtti időszakban még nem létezett az Eu19-es Haplogroup (R1-a1) annak a mutációnak a kora kb. 20 ezer év. A kialakulási helye valószínűleg Közép-Ázsia, onnan terjedt egyrészt Pakisztán, Észak-India, másrészt Ukrajna irányában, s minthogy közben tombolt a Würm jégkorszak is, valószínűleg a kelet-európai gócból népesítette be az enyhüléssel együtt Kelet-, és Közép-Európát. Az emlegetett 40 ezer éves európai emberek azonosak a Cro-magnoni emberekkel, és az I haplogrouphoz sorolhatók, ők együtt éltek Európában a Neandervölgyiekkel, mielőtt azok kihaltak volna. Az I-sek a jégkorszakot leginkább a balkáni-, és a franciaországi barlangokban élték túl, illetve a mai napig a vikingek között fordulnak elő legnagyobb számban. A harmadik nagy európai csoport az R1-b1 (Eu 18), szintén kb. 20 ezer éves mutáció, az R1-a1 legközelebbi rokona, egy délebbi útvonalat követett, Kisázsia, Észak-Afrika, illetve a kelta népek vannak velük fedésben, a kurgán, piramis, és megalit építmények leginkább hozzájuk köthetők. A negyedik európai bevándorló csoport, a Közel-Keletről érkezett már az olvadás után, kb 10 ezer évvel ezelőtt, ők a földművelő J-sek G-sek. A székelyek között jócskán megtalálhatóak, min tahogy közöttük még vannak Q-sok (az Amerikát benépesítő indiánok haplogroupja), illetve N-sek is (a finn-ugorok.) Az R-seknek, N-seknek, Q-soknak ugyanis közös ősük van; az ázsiai P-sektől ered mind. Az anyaországi magyarok legközelebbi rokonai tehát a közép-kelet- európai lengyelek, horvátok, szlovákok (R1-a1) kb 30 százalék, de jelen vannak persze az R1-b1 is, (törökök, és kelták), zsidók, kazárok, örmények (J,G), valamint a cigányok (H), és a germánok, vikingek (I) Szó sincs kizárólagos dominanciáról, illetve túlsúlyról egyik csoport javára sem a magyarok esetében, és főleg nem az európai őslakosnak számító I-sek tekintetében, ami még a 10%-ot sem éri el nálunk, nemhogy a 70-et!! Az R-sek pedig sosem voltak őslakosok, valahol a Bajkál-Tó környékén keletkezett a mutáció, és csak 20 ezer éves! Egyébként is, minek 2000-es cikkből kiindulni, mikor azóta is gőzerővel folynak a kutatások, és már nagyon sok minden változott azóta! Persze, a fentebb közölt szövegnek egyébként sincs sok köze az eredeti Semino cikkhez….

   • úgy tűnik a rendszer nem engedi, hogy a hozzászólásodban linket osszál meg 🙂 Oliver, én sosem írtam olyat, hogy én is az özönvíz előtti Semino cikket ismertetném, én pusztán adtam egy gyors ismertetést a tényleges helyzetről, miután a Semino féle korai tézisekből már nagyon sok mindent módosult, vagy megdőlt. 2008 óta már nem is igen használják ezeket az Eu19, Eu18, Eu7 féle megjelöléseket, mint mondtam volt, az Eu19 az jelenleg R1a, az Eu18= R1b, az Eu7=I Haplogroup! Különösen használhatatlannak tekintik a Semino féle magyarokra vonatkozó vizsgálatot, ugyanis aZ EMBERANYAGOT HOZZÁ CSAKIS A Mátra vidékéről, egy szűk körben szedte! Keresd meg pl. Pamzsev Horolma prezentációját az újabb magyarországi, és székely vizsgálatokra vonatkozólag. Az alábbi idézetek, amiket most berakok viszont konkrétan a Science cikkből másoltam. Ezek a részek nagy vonalakban még most is megállnak, ráadást teljes összhangban vannak azzal, amit én is leírtam :)…….”…The next 3 main genomic types appeared to be specific and centered as majority in European Whites: West-European type (Eu18 or R1b) has its maximal concentration in Ireland and Pyrenees (Basques) up to 90% population, being widespread in Western Europe and gradually rarer eastwards, reaching up to Armenia in lower rate. East-European type (Eu19 or R1a) is the most frequent among Slavs and also in western Asia, reaching eastwards to Tajikistan and southwards to India. Germanic-Dinaric haplogroup (Eu7 or I) is the most frequent in West Balkans (to 73% in Dalmatia and Herzegovina), reaching across Germany northwards to Skandinavia (48 %) and eastwards to Caucasus (58 %), Kurdistan and Teheran (to 34%). It includes 4 similar regional subtypes. The Germanic-Dinaric haplogroup is divisible into the Germanic haplogroup (I1), which is most common in Scandinavia, and the Dinaric haplogroup (I2), which is most common in the West Balkans….We interpret the differentiation and the distribution of haplotypes Eu18 and Eu19 as signatures of expansions from isolated population nuclei in the Iberian peninsula and the present Ukraine, following the Last Glacial Maximum (LGM). In fact, during this glacial period (20,000 to 13,000 years ago), human groups were forced to vacate Central Europe, with the exception of a refuge in the northern Balkans (16). Similar discrete patterns of the flora and fauna in Europe have been attributed to glaciation-modulated isolation followed by dispersal from climatic sanctuaries (18). This scenario is also supported by the finding that the maximum variation for microsatellites linked to Eu19 is found in Ukraine…”.Haplotype Eu19 has been also observed at substantial frequency in northern India and Pakistan (12) as well as in Central Asia (12). Its spread may have been magnified by the expansion of the Yamnaia culture from the “Kurgan culture” area (present-day southern Ukraine) into Europe and eastward, resulting in the spread of the Indo-European language…” “…The polymorphism M170 represents another putative Paleolithic mutation whose age has been estimated to be ∼22,000 years (22, 23). With the exception of idiosyncratic distributions indicative of recent gene flow, M170 is confined to Europe (Eu7). The mutation is most frequent in central Eastern Europe and also occurs in Basques and Sardinians that have accumulated a subsequent mutation (M26) that distinguishes Eu8. The closest phylogenetic predecessor is the M89 mutation, from which the most important Middle Eastern lineages originated. We propose that M170 originated in Europe in descendants of men that arrived from the Middle East 20,000 to 25,000 years ago, who have been associated with the Gravettian culture (16)…”Amit még nagyon melegen tudok ajánlani az Vágó-Zalán Andreának a doktori értékezése “A magyar populáció genetikai elemzése nemi kromoszómális markerek alapján” Ez 2012-es, és másik előnye hogy remek összefoglaló áttekintést ad az egész filogenetikus fáról, az összes feltérképezett haplogroupról…

  • Végre egy komoly válasz. Azt olvastam a szerbekről,hogy 97% ban egyeznek genetikailag a macedonokkal 90% a görögökkel 67% románokkal 65% a magyarokkal 32% oroszokkal.

 8. Lol! The fact that hungarians are actually a indigenous population doesnt mean that their ‘language and writing’ is as well. It means that they were conquered by an invading population that imposed their language but failed at leaving their genetic fingerprint. Much like the case of the conquered region of Dacia by the Romans. So no, it doesn’t mean that “the so called conquerers only returned to their ancient land”.

 9. Én csak azt nem értem, hogy ha mindannyian Ádám és Éva leszármazottai vagyunk, akkor nem mindegy, ez az “őskutatás”? Annál régebbre úgysem lehet visszamenni.

 10. Én szerintem is van köztünk egy csomó Neandervölgyi elmebeteg !!! Csak azt nem értem, hogy az a bevándorló Árpád ki a f@sz volt ??? Biztos valami megélhetési migráncs . Fújj!

 11. A magyarokból teljesen hiányzik az urali népektre jellemző TAT (EU 13 + EU 14) gén.
  Eszerint Európa benépesedése 40 000 évvel ezelőtt történt, amikor is a Homo sapiens a kontinensünkön elsőször megjelent.

  Nem reklámnak szánom, de sok embernek el kellene olvasni a Dr.T Túri Gábor // NYISD FEL A SZEMED ÈS LÀSSÀL…// könyvét! Èrthetőten jobban körülírja ezt a dolgot is és ami még ehhez tartozik ill… ami miatt minden emiatt volt, van, lesz. (Sőt a történelmet
  igazán megismerni akaróknak szintén nagyon ajánlom.)
  Erre a hírre ezután nekünk még büszkébbnek kellene lenni magunkra.

 12. Na itt már írtak mindent,ki ezt,ki azt.De ezzel még nem derült ki a teljes igazság!Azt senki nem tudja,és nem is fogjuk meg tudni!

 13. Kik vagyunk ? Ne szégyelljük, mondjuk ki!

  A kiválasztott nép, a legtehetségesebb mind közül, kultúrfölényben vagyunk mindenkivel szemben.
  (Ha-ha!)

 14. Ez a cikk butaság. Semino féle vizsgálat egy nevetségesen kicsi mintavételezésre épít, ráadásul elavult módszerekkel dolgozott. 2016-ben elfogadhatatlan. A honfoglaló magyarok europomongoloidok és europidek voltak, ahogy a legtöbb törökségi nép. Hiszen elődeink, Árpád magyarjai egy türk törzsszövetségből kiszakadt, jellemzően türk kultúrájú, antropológiájú, sőt ótürk NYELVŰ népek voltak. Ma is több száz török szavunk van, ami ugyebár nem az állítólagos “kazár fennhatóság” mesebeli időszakából származik, hanem sokkal régebbről. Itt egy értelmesebb elemzés a semino vizsgálatról:
  http://kurultaj.hu/2012/05/ornella-semino-tanulmanya-oshonosak-e-a-magyarok-a-karpat-medenceben/

 15. Sokak ismereteik hiányában gúnyolódnak, mert az egész elmélet a genetikára épül. Ezt könnyen támadják a népek keveredése okán. Ezt az elméletet, vizsgálatokat alátámasztanák a tárgyi bizonyítékokkal, mindjárt elgondolkoztatóbb lenne. Gondoljunk a vízözön előtti feltárt rovásírásos agyag táblákra, kultikus tárgyakra, aranylemezekre stb. Igaz, ezeket elhallgatják, megsemmisítik vagy “átminősítik” más kultúrákra. Negyvenezer éves tárgyak beszélnek csak nem akarjuk érteni őket.

 16. Ha így folytatjuk, a végén még kiderül hogy a hajdani Ádám is magyar volt. (Csak tréfálok)
  Ha nem sértettem meg a cik szerzőjét, kérném írja meg melyik századból ered a térkép és mennyire hiteles.

  • Nem tréfa! Ádám magyar volt. Meg Noé is! És Jézus is, természetesen. Az apostolokról nem is beszélve. Mind magyarul beszélnek a Bibliában.

 17. Bocsánat…de ha így vagy úgy is volt 35ezer évvel ezelőtt…kit érdekel??? Múlik ezen bármi is??? Ettől még büszkébbek lehetünk magunkra…Jézusom még ennél is büszkébbek??? És miért is??? Olyan szégyenletes dolog lenne pl. finnugor vagy indogermán gyökerekkel érkezni a Kárpát medencébe…? Szerintem nem. Egyszerűen nem értem kinek múlik azon a nemzete szeretete, hogy milyen a génösszetétele…Ja, de anno a náciknak. És még egy gondolat: mindenki legyen büszke a saját teljesítményére, ha tud, és ne arra hogy 35ezer évvel ezelőtti feltételezett ősei hol éltek…mert ez sosem fog biztosra kiderülni. Na de komolyan!

  • nem a 35 ezer év a kérdés, hanem az identitás tudat, elmondom neked mi múlik ezen, az hogy amikor mondjuk kimész egy válogatott meccsre (direkt nem írok focit) akkor ne szégyelld magad azért, mert a saját csapatodnak drukkolsz és nem érezd magad nácinak azért, mert nem vagy annyira liberális, hogy mondjuk az ellenfél sikerének jobban örülsz….
   Ha van mivel, akkor ezt a példát ültesd át mindenre a mai világban, pl: az ep képviselőink hozzáállására, mondjuk… és ez csak egy példa…
   Tudom jó lenne elérni h mindenki szégyellje magát aki magyarnak született, de azért ez nem ennyire egyszerű, annak ellenére, h sokan mindent meg tesznek ezért….

   • Szia Béla, köszi h konkrét példát irtál, igy konnyebb közösen gondolkodni ezen. Nemzetközi területen dolgozom, a kórusommal is sokat utaztam külföldre. Az első kiküldetéseim, utazásaim során küszködtem én is a kisebbségi érzéssel, és való igaz h volt benne olyan hibás identitastudat is, h ‘én csak magyarok vagyok’ inkább meg sem szólalok. Mára ez teljesen elmúlt!!! Mindez NEM az őstörténeti bizonytalanságok miatt alakult ki és nem is azok változása miatt múlt el. Mi is volt az oka…? Asszem az előző rendszer, ahol aztán tényleg azt súlykolták a fejünkbe, hogy mi csak hálásak lehetünk hogy Orosz Anyácska a keblére ölelt minket. Meg talán az iskola, ahol jobb volt csendben maradni, inkább nem kérdezni nehogy hülyének ne tűnj, az egyetem, ahonnan teljes szakmai és nyelvi felkészületlenséggel estem ki. Aztán sok-sok szorgalommal én magam megtanultam 2 nyelvet, kellő nyitottsággal figyeltem a nyugati kollégák, korustársak fesztelenségét, és rengeteget tanultam tőlük! A munkáról, a világlátásról, a tanulásról stb. Hovatovább az élő vallás élményét, a család igazi fontosságát, a hasfájás nélkül iskolába menést, a napi sportot is kinn láttam elősször, itthon még mindig lenne mit tanulnunk. Ma már semmi de semmi kisebbségi érzés nincs bennem. Hosszú út volt idáig eljutni, de mindenkinek kivánom. És hogy bizonyítsam, a kelet irányában sem vagyok elfogult: litván a párom én pedig oroszul tanulok. Aki pedig sportmérkőzésen érzi magát rosszul, azért mert Magyarországnak drukkol, az valamit nagyon benézett… Sport nagyhatalom vagyunk túlzás nélkül…a baj ott lehet hogy olyan seggfejekkel van tele a lelátó, akik nem a saját csapatuknak drukkolnak, hanem az ellenfelet szidják.Azok meg nem európai norma, szóval ha az EU-hoz akarnak valóban tartozni, akkor kulturálódjanak…

 18. Azért egy ennyire áltudományos baromságokat felsoroló cikkben a szabadon ébredőkre hivatkozni, az az igazi öngól.
  Ti amúgy a chemtrailben is hisztek?

  • a hit, a nem látott és nem tapasztalt dolgok iránti bizalom kérdése, a chemtrail esetében erre nincs szükség..:))

  • a chemtrail létezik. nézz fel az égre és láss. mik azok a csíkok az égen? hivatalos vizsgálatot!

 19. “Tehát megállapítható, hogy az úgynevezett honfoglalók csak hazatértek őseik földjére, vérrokonaik közé – ” nem logikai bukfenc, pont ez a sommás megállapítás? Ha hazatértek, akkor előbb el kellett menniük. Tehát előtte is itt éltek. Akkor viszont nem hont foglaltak. Vannak kulcsmondatok, amik egy pillanat alatt hiteltelenné tesznek egy cikket, vagy annak íróját. Ezt az egész történelemizét csak unatkozó kutatók időtöltésének kellene tekinteni, nem pedig valamiféle titkolt, de előkerült újfajta történelmi igazságként kökinccsé tenni, mert csak arra jó, a nárcisznemzetiek melle szétfeszítse a kacagányt. Semmi más jelentősége nincs. Csakis az újkori történelem asztalára letettek számítanak, és kinek-kinek a saját teljesítménye. Arra lehet büszke… aki büszke lehet rá. Mi magyarok, nem mindenre. Amíg nem tanuljuk meg sem kisebbnek érezni, senem túlértékelni magunkat, hanem reálisan látni, addig mindig csak a saját levünkben fogjuk főzni sajátmagunkat, a szomszédaink meg röhögnek rajtunk, mert ők a mában élnek, és “elhúznak” mellettünk.

  • ..a középkorban volt egy mondás amit megőrzött az emlékezet:”aki nem tudja őseit 10-12 ezer évre visszavezetni az csak “gyütt-ment” közöttünk…” Mivel akkoriban a liberalizmus álszent demagógiája még nem létezett, így vélhetően a kijelentésnek volt alapja…..,
   mint ahogy annak is , hogy régészeti leletek -ereklye tartó mellkeresztek- bizonyítják (kecskeméti múzeum raktárában, jól elrejtve), hogy a magyarok ősei már a honfoglalás előtt keresztények voltak, csak mint ismeretes az osztrák kamarilla által összefirkált és azóta is preferált őstörténetet veszi minden demagóg mértékadónak.
   Egy szó mint szár ezerrel megy a történelem hamisítás, ezért nem érdemes ezen rugózni, aki számít az úgy is tudja(lelkében érzi, mert van neki olyan) az igazságot, aki nem számít az is tudja, de pont ezért akarja össze-vissza hazudni, a “langyos meg úgy is kivettetik az Úrnak szájából”..
   kovier.. mondj még egy népet/nemzetet amelyiket ennyiszer küldtek padlóra, csak az elmúlt 2000 évben, mondj egy olyat ami ezek után is újra és újra talpra tudott állni, ember tudott maradni, annak ellenére, hogy a vezetői jószerivel, minden sorsdöntő helyzetben saját országuk ellen és kárára nyilatkoztak meg, mást ne mondjak mint az ep parlamenti mai képviselők (meg sem határozom) része…
   Nahh ennek tükrében csinálja ezt utánunk valaki….. és van egy rossz hírem, neked és a hozzád hasonló gondolkodásúaknak:
   “És annyi balszerencse közt,
   Oly sok viszály után,
   Megfogyva bár, de törve nem,
   Él nemzet e hazán”

   • Béla, valami tényleg nagyon el van csúszva benned…Figyu, akkor az most téged nagyon bosszant, hogy én – aki már akkor liberális voltam, amikor az még nem is volt szitokszó, most meg pláne – is magyar vagyok…? Úgy, mint te. Pont úgy…bizony.És nem én érzem magam ettől szarul, hanem te…nem lehet h rosszul közelítesz a dolgokhoz\emberekhez?

    • CSAK Dorkics-NAK!!
     sztem vmit benéztél, az egy dolog h semmi nincs bennem félrecsúszva, …(inkább az a gáz hogy nincs időm kifejteni amire gondolok, a csapongásom meg lehet követhetetlen)
     Szóval volt vmikor, amikor abból próbáltam gazdálkodni, amit a történelem órákon tanultam, szégyelltem, sőt ki is mondtam mennyire szégyellem a származásom
     A jó sorsom úgy hozta, hogy az alternatív történelem kutatásnak hála, helyére kerültek a dolgok, kitisztult a kép és azóta végtelen tisztelettel gondolok azokra az ősökre, akiknek köszönhetően itt élhetek “európa közepén” (ami kárpátalján van, tehát magyarországon). A világ egyik legcsodálatosabb és egyben legkifejezőbb nyelvét beszélhetem (ezt nem csak én mondom, hanem: George Bernard Shaw drámaíró (az amerikai CBC-nek adott interjújában sokkal bővebben kifejtve) mondta: “Bátran kijelenthetem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lehetett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az érzelmek titkos rezdüléseit.”)
     Tehát nekem semmi gondom a magyarságommal hisz egy csoda ezt megélni, ugyanakkor szeretném leszögezni, magyarnak lenni nem faji kérdés, pláne nem genetika, de még az sem elég, ha vki választékosan beszéli ezt a nyelvet (pl: Kuncze Gábor). Ahhoz úgy is kell érezni, gondolkodni, ahogy vagy Wass Albert, vagy Márai írta: „Magyarnak lenni, lélekminőség és jellem dolga”. Persze itt jön a kérdés, ki kivel, vagy mivel azonosítja magyarságát? Azokkal a cigányokkal, akik miatt a bécsi szatócs kiírta a 80-as években, hogy : “ne lopj Magyar”, vagy azokkal, akik kiérdemelték „A népek Krisztusa: Magyarország” jelzőt és megőrizték nekünk ezt a lélekminőséget és jó néhányunkba át tudták örökíteni. (na itt lényeges, hogy amikor visszanézel, kiket látsz..)
     Egyébként , úgy vélem találkozik a gondolatunk, csak sztem, te nem értettetél engem eddig (lehet még most sem), én is úgy gondolom, attól leszel magyar ahogy élsz, ahogy viselkedsz, ahogy gondolkodsz, hűen és méltón őseid nimbuszához és őrizve azt, amit ők kivívtak (nem pedig azt, amit róluk állítanak). Vagy lézengő gyökértelen európier ritter módjára (ennek a „gs-nek” a kitenyésztése gőzerővel folyik jelenleg), akinek lassan se Istene, se hazája, (sőt a legújabb divat szerint lassan) se nemi identitása, mondván hogy mindennek egyformán van létjogosultsága….. (Gondolom te sem szeretnéd ha gyereked egyszer csak egy szakállas nővel állítana haza).
     Szóval a liberalizmus kifejezésbe belekapaszkodva, kétségbe esetten ragaszkodsz vmihez, amit nem liberalizmusnak hívnak, amire te gondolsz az a keresztény gondolkodás és minta.
     A ma intézményesített liberalizmus „az”, amikor a tévében olyan minőségek jelennek meg a felnövekvő generáció számára mintaként, amitől a tévé tulajdonosa és szellemi mentorai a saját gyerekeiket tűzzel vassal távol tartják…(erre élő példát ismerek).
     Bocs hogy ismét csapongtam, de most sincs idő ezt jobban kifejteni…

   • Béla! Idézem ” …régészeti leletek -ereklye tartó mellkeresztek- bizonyítják (kecskeméti múzeum raktárában, jól elrejtve), hogy a magyarok ősei már a honfoglalás előtt keresztények voltak…” Melyik múzeumban vannak ezek a bizonyítékok elrejtve, mert én eléggé bejáratos vagyok a raktárak mélyére is, ötvös -restaurátorként! Ami a mellkereszteket illeti tökéletesen igaz!!!

 20. ekkora baromságot. ha igaz lenne ez a kutatás, akkor belinkelted volna az eredetit.

  röhögnöm kell rajtatok, akik elhiszitek…idióta szittyák…

 21. Na, ez most mind szép és jó. De mire jó? A nyugat a kelet így is lesz#$@a a magyarokat. Kevesen vagyunk és mindenki akarja s területünket . Ez az igazi igazság.

 22. Ez a genetikai helyzet valoszinuleg annak kôszônhetô, hogy a tôrôk 150 év ittléte alatt az elfoglalt teruleten a magyarok Mohács elôtti népességszám 20%ára csôkkent, majdnem kipusztultunk. A betelepített kôrnyezô nemzetek genetikai állománya az ami ronkonságunkat adja a kôrnyezô országok nemzeteihez. Aki ilyen dolgokat kihagy a kalkuláciobol, az tisztára olyan mint Ceke András.

 23. Ez bár igaz, de nem újdonság, nem szenzáció, és főleg nem agyonhallgatott, hanem közismert tény. A honfoglalók nagyon kevesen voltak és leigázták a Kárpát-medencében élő szlávokat. Rájuk kényszerítették a nyelvüket és azután pedig keveredtek velük. Ergó logikus, hogy mi genetikailag alig különbözünk a többi európaitól. De nyelvileg igen, nagyon is.

  Az is igaz, hogy nincs indo-európai nép. De indo-európai nyelvek bizony vannak! Az indo-európaiakkal ugyanúgy csinálták, mint néhány ezer évvel később az ősmagyarok: betörtek európába, leigázták az őshonos népeket és továbbadták nyelvüket. Aztán keveredtek. Indiában ugyanúgy tették. Ezért például az ógörögök genetikaliag teljesen mások, mint az Indiaiak, de a nyelvük mégis közel áll a szanszkrithoz.

  Nem értem, hogy lehet ebből levonni azt, hogy “az úgynevezett honfoglalók csak hazatértek őseik földjére, vérrokonaik közé.”

  • Rém egyszerű, még többet kell olvasni és lehetőleg sok forrásból, nem feltétlenül Badinyi Feribácsit, de vannak még… Bakay Kornéltól, Pap Gáborig sokan, akik eredetiben olvasnak görög latin és más forrásokat és azokból tárnak fel művészettörténeti és művelődéstörténeti…stb bizonyítékokat is…
   Amúgy pedig, mindenkit óvatosságra intenék, az akadémiai szintű megnyilatkozásokból való messzemenő következtetésekkel kapcsolatban, ugyanis a tudományos világ mindig azokhoz lojális akiktől a lóvé jön… (tisztelet a csekély kivételnek)

 24. Nos, a pallérozott elmék fenti összecsapása biztosan fontos de mennyire visz előre?
  Persze legyünk büszkék vélt vagy valós hőstetteinkre, magunkra, ez nem is kérdéses. Azonban a jelenben élünk, amikor számosan sok honfitársunk miatt nem minden élethelyzetben kell feltétlenül düllesztenünk a mellünket. Sajnos.
  Szóval klassz egy ilyen kutatás (főleg ha minden szempontból alapos és nagy körültekintéssel készült) , de a jövőnkre csak nagyon közvetett hatással van. És a jövő, a jövőnk eggyel fontosabb. Szerintem.

 25. Képzeljétek el , hogy ésanyám lengyel , apám sváb – frank illetőségű. És a magyar családok a történelem során állandóan “fertőződtek” migránsokkal (avar , hun , szkíta , germán , szláv ,vlach , jász , kún , ésatöbbi … ) Akkor most mi van a genetikával ? Ez az egész egy tudománytalan baromság , de arra jó , hogy a hiszékeny , szellemi és anyagi nyomorban élő honfitársaink önbizalmát erősítse ! ?

  • Nem ez az írás semmit nem erősít, inkább összezavarja a magyarokat. Amúgy te is egy kicsit zavarokat mutatsz. hiszen a svábok nem frankok. a frankok az a germán törzs, akik a romanizált keltákra rátelepedve a mai észak Franciaországban létrehozták a Frank Birodalmat, amelyből évszázadok múlva Franciaország lett. Amúgy a Franciák sem nevezhetők genetikailag egyazon “francia népnek”, hiszen csak a közös (tűzzel vassal erőltetett) francia kultúra teszi őket egy néppé. Hiszen észak nyugaton Bretagne-ben a brit kelták leszármazottai élnek (ma is) ők a bretonok. Észak Franciaországban a normannok élnek, ők skandinávok, tőlük délre inkább valamiféle vallon flamand keveréknép alkotja ma észak-kelet Franciaországot. Párizs környékén élnek az “igazi” franciák, akik ráerőltették nyelvüket és kultúrájukat a többi ma franciának hívott népre. Pl. a tőlük délkeletre élő burgondokra, akik germánok, vagy az egész Atlanti-óceáni tengerparti részre, akik az ott élő gótok és alánok keverékei. Ők még csak franciául sem beszéltek a 15. századig. A Pireneusok északi lábainál ill a Viscayai öböl felé baszkok élnek. Nem sorolom tovább a provanszálokat az okcitán nyelvet stb. Ezt csak azért írtam mert valóban nem a genetika teszi a népet. Hiszen akkor nem létezik sem Franciaország, sem Anglia, sem Spanyolország – mert ezekben az országokban a magyaroknál 100x kevertebb népek élnek.

 26. Csak tisztelettel megjegyezném! Mindenki vegye elő a józan paraszti eszét! Több népmesénk, népdalunk, néptáncunk van, mint az úgynevezett “fejlettebb” európai népeknek összesen!! Az tudvalévő, hogy ezek csak huzamosan együtt élő közösségekben alakulhatnak ki!! És már nincs is miről vitatkozni! Ezek Tények! Nyelvünk az egyik legcsodálatosabb! Logikára épül! Leggazdagabb szókincsünk van és a legtöbb betűt is mi használjuk! Ez sem tud percek alatt kialakulni!!!!

  • Ez így van a magyar nyelv és kultúra évezredek alatt alakult ki, valahol Ázsiában. A bizonyítottan ősi szavaink mind ázsiai gyökerűek, a kultúránk pedig a turáni kultúrkör része. Népmeséink, népzenéink, népmondáink szinte ugyanazok, mint a Közép-ázsiai népeké. Aki ezt megkérdőjelezi az ütődött….

  • Czeizel egy magamutogató, gyermekkereskedő kókler volt, aki annak megfelelően változtatta a genetikai eredmények értékelését, hogy honnan kapott nagyobb pénzű politikai megbízást. A fentebb idézett genetikai eredményeket egy nevetségesen alacsony Kárpát-medencei mintavételre alapozta, amely ráadásul nem is teljesen magyarlakta területről származott…. így dolgozik a szegedi Raskó csoport is, a lényeg a manipulálás.

 27. Még ekkora marhaságot! Aki írta nem tanult történelmet, vagy elfelejtette?
  Ki volt levente, akinek a délvidék felől kellett lefognia az ellenség erejét, hogy ne tudjanak hadak vonulni, a honfoglalók ellen délről. Ki cáfolta meg a honfoglalás idején a harcokat az itt élőkkel?
  SENKI!
  Akkor hogy merészeli ez az áltudományos írás hülyíteni az embereket?
  Tudunk a fehér és fekete magyarokról, akik több száz évvel előzték meg a honfoglalást Európában. …de az asszimilálódott a szláv és germán közegben. (még a végén kitalálják, hogy magyar harcolt magyar ellen honfoglaláskor 😀 )
  Nos!
  Valóban, az itt élő szlávok között telepedtek le őseink. Ez a cikk pedig egy okoskodó ostobaság, ami nem agyonhallgatva volt, hanem nem túl régen kitalálva. Szerintem.

  • Ha elolvasod krónikáinkat, nagy harcokról egyik se tudósít. Inkább arról,hogy az itt élők az érkezők elé vonultak és ” fecerunt magnum áldumas ” . Akiket felkötöttek : Zalán, Galád ,… beszédesen magyar nevek, kollaboráns magyar vezetők lehettek. Nagy /vagy Fiktiv / Károly meghódította és kifosztotta az itt élőket / avaroknak mondták őket a nyugati krónikák /, aki vállalta ,hogy a helytartójuk legyen,az Árpádéktól sok jóra nem számíthatott. Persze volt kivétel is,a bűnbánók bocsánatot és földet kaptak.

  • Teljesen igazad van ez a cikk egy őrület. Azonban az sem igaz, hogy a magyar honfoglalás alkalmával itt nagyon sok szláv élt volna. Ez a szlavofil történészek hazugsága, a sztálinista korszakból itt ragadt tévhit! Amikor őseink a 9. század végén Árpád vezetésével letelepedtek a Kárpát-medencében, akkor nagyon kevés szláv élt itt. Főként az észak-nyugati felvidéki területeken éltek elszórva morvák, illetve a Balaton felett kevés szláv falvacska volt. A honfoglaló magyarok a frank hódítás után itt tovább élő rokon avarokra telepedtek rá. Az avarok, meg a különböző timocsán, vend, kevés szláv és még féltucatnyi (mára tényleg elszlávosodott) néppel éltek életközösségben.

 28. Ez már több a soknál! Azonnal hagyják abba művüket, vagy Istenemre mondom, megjárják! Világos!?

 29. Hazudnak itt nagyon sokan, legyen az tudós vagy szakértő ,honfoglalás párti vagy őshonosságban hívő . Én Kent Hovin elméletét tartom elfogadhatónak, hogy a föld kb 6000(hatezer éves.)https://www.youtube.com/watch?v=FVTIORn39UY

 30. Az én teljesen tudománytalan “teóriám” az, hogy Árpád népe a mai Szíria területén hajdan volt Árpád birodalom Árpád nevű fővárosából menekült északi rokonaikhoz, ahol kb ezer éven át valamelyest megszaporodtak, de a régi hon esetleges visszafoglalásának reményét sosem adták föl. Ezt a “trónigényt” volt hivatott bejelenteni az, hogy Álmos apánk a fiát Árpádnak nevezte el. (Árpád város romjai ma is ott porladnak Aleppótól északra 30 km-re. Ellenőrizhető.

  Azonban várakozásuk ellenére (természetesen jóval később) meghívást kaptak Magyarország vezérlésére azzal a feltétellel, hogy az Árpádok és leszármazottaik életükkel és vérükkel is védeni fogják Magyarországot.

  Árpád magyarjai és Attila utódai simán és nehézségek nélkül vegyültek és folytatták az életüket, ahol éppen megakadt a honfoglalás körüli egyezkedések és hatalmas ünnepi lakomák miatt. Háborúskodás nemigen volt egy-két elhatárolt eseten kívül.

  Árpádék hazatértek.

 31. Ezek szerint a honfoglalás nem igaz a már itt élők befogadták az Árpád vezette migránsokat! Kérem vissza az iskolapénzt! Ez a cikk nem tudott meggyőzni!

 32. Senkit nem kell lehülyézni ,mert nagyon is jó lenne ha legalább mindenki ilyen képbe lenne Magyarországon, mint akit le hülyéztek ,úgyhogy én igen is tisztelem amiért ebben a megvezetett világban egyáltalán ennyit is felkutatott ,mert nem egyszerű !!!A sok intelligens tudósnak köszönhetjük ,hogy gyakorlatilag tudatlanok vagyunk e téren !
  Lessz itt még nagyobb izgalom is amikor a nyelvűnk, írásunk ,eredetünk végleges megfejtésre kerül ,mert csodálatos a mi kultúránk Őstörténelme !!!
  Köszönjük az áldozatos munkát a közreműködőknek és figyelmébe ajánlom a MTA -nak ,akik tényleg leülhetnek mert eddíg csak rongálták a Magyar őstörténelmet . Szebb jövőt !!!

 33. Itt élek, itt éltek a felmenőim. Nekem mindegy mióta vagyunk itt, ugyanaz az ember maradok, ugyanaz a hazám ☺ Valami változna ha ezer százalékra kiderülne?

 34. Szép kis vita alakult ki itt, az érdekesség az, hogy ami a múltban történt annak ténynek kellene lennie és nem folyamatosan változó feltevések kavalkádjának.
  Illetve eljutottunk oda, hogy könnyebb a jövőt látni reálisan, mint a múltat. 🙁
  Pár generáció felnő europában és már senkit nem fog érdekelni ki mikor hol élt, majd csak zarándok utakat szerveznek az őshazákba, Pakisztánba, Afganisztánba, Szíriába …
  Nem az a kérdés mikor jöttünk, hanem még meddig tudunk maradni, ez most szerintem nagyobb probléma!
  Sokan átlátják már ennek a veszélyét is!

  Talán az evolució folyamata amiben már mindenki egyet ért, a folyamatosan eltérő tulajdonságú, képességű “egyedek” közül mindig az adott körülmények között legéletképesebb marad fenn és szaporodik. Na most a jóléti társadalmak között mi magyarok is nagy bajban vagyunk!
  Az iskolai és egyházi tanításokban nagyobb hangsúlyt kellene helyezni arra, hogy ne csak arra figyeljünk milyen őseink voltak, hanem hogy lesznek e majd a jövőben olyanok, akik a mi nemzedékünkre fog úgy tekinteni, mint “ősők”. Ha így haladunk szerintem kihalunk párszáz éven belül. 🙁
  (Nem vitát akartam szítani, csak a gondolataimat osztom meg, akiknek optimistább a világképe azoknak szurkolok, hátha nekik lesz igazuk!)

 35. A jelen szempontjából nem mindegy, mióta vagyunk itt? Ha csak ezer, akkor is lehetünk büszke magyarok, mit számít az a plusz 35 ezer év? Az amerikaiak köztudottan alig több mint 500 éve amerikaiak (szegény őslakosokat most ne számítsuk ide, mert számuk, bizony, elenyésző), mégis büszke amerikaiak. Kinek jobb attól, ha a 700 000. felmenője is már erre terelgette a nyáját, vagy vadászott egy mamutra? Kevésbé vagyunk magyarok, ha csak ezer éve jöttünk?
  Kevésbé magyar az, akinek netán egyik korábbi felmenője orosz, ukrán, német, szerb, horvát, stb.? Ismeritek a családfátokat 3-4 generációnál régebbre visszavezetve?
  (Az eredeti cikk alapján amúgy nem arra lehet következtetni, hogy a magyarok milyen régóta vannak itt. A cikk mindössze az európai népek genetikai hasonlóságait taglalja. (oliver 2016-03-05 at 14:04 -án belinkelte, nem látszik, de rá lehet kattintani, s megjelenik)

 36. ………ritka sok baromság hangzott itt el.remélem aki tudósnak tartja magát szégyenli és álnéven publikált.a női petőfi csontváz nevében,sajnálom….

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ