Rá büszke lehet minden magyar !

Rá büszke lehet minden magyar !

573
0
MEGOSZTÁS

Hosszú Katinka a windsori rövidpályás világbajnokság harmadik napján megszerezte negyedik aranyérmét, ezúttal 200 háton végzett az élen.

Az újabb világbajnoki címmel történelmet írt, mert tizennyolcadik érmét szerezte a rövidpályás-vb-ken, ennyi még senkinek sem volt a nők mezőnyében. A 800 gyors döntője már nem sikerült neki a nyolcadik helyen végzett.

“Úgy gondolom, eddig elég jól sikerült a világbajnokság, bár vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, de ez törvényszerű, amikor ennyi számot úszik az ember. A mai nyolcszáz gyors például nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de sajnos az előző szám után nem tudtam rendesen levezetni, és ez visszaütött. Viszont most jön végre egy kis pihenő. A kétszáz hát aranyérmének örülök, igazából most ennyi is elég volt, a száz vegyes jól sikerült, kíváncsi leszek, holnap mire leszek képes ebben a számban, mert este nekem ez lesz az első a programban” – nyilatkozta az úszószövetségnek.

 A szövetség beszámolója szerint a középdöntőkben Földházi Dávidnak és Verrasztó Evelynnek nem igazán volt esélye, annál közelebb járt az 50 gyors fináléjához Lobanovszkij Maxim, de a elkövetett egy apróbb hibát, nem rúgta el magát eléggé, hamar feljött a víz alól, és így telibe kapta a fordulók generálta hullám – ebben a számban nagyjából ennyin múlik annak a 0.09 másodperces hátránynak az összeszedése, amivel Maxim lemaradt a döntőről.
(Index nyomán)

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ